Kök, serveringsgång, skafferi, köksentré

Köket renoverades senast 1977. Det enda som var värt att behålla var spiskupan och pärlspontpanelen. Spisen byttes ut innan ombyggnaden kom igång och en vägghängd köksfläkt monterades över spisen. Ventilationskanalen rensades och tätades samtidigt som rökgångarna.

Allt inredning i köket och serveringsgången byttes ut. Bänkskivor i granit sattes in runt spisen. En utdragbar skärbräda sattes in över mikrons plats. En integrerad diskmaskin placerades under en rostfri diskbänk med hög bakkant. Kökets kakel byttes ut och golvens plastmatta ersattes med linoleum plattor. Kylskåpet flyttades från skafferiets ingång och en dörr i pärlspont sattes in.

Serveringsgången delades av med en vägg för att göra plats för ett linneskåp och ett städskåp. På så sätt blev köket avskild från badrummet med två dörrar (rekommenderas när man slungar honung). Serveringsgångens fönster byttes ut mot en glasad pardörr.

Elen var ojordad och allt drogs om. De trasiga elementen ersattes. Vattnet drogs om därför att varmvattenberedaren flyttades från skafferiet till det nya  badrummet. Skafferiet fick en ny frys och öppna hyllor. Köksentrén fick ett nytt kalkstensgolv.

Material- och färgval listas på MATERIALVAL.